City Production  je producentska kuća iz Niša koja se bavi produkcijom filmova, serija, spotova, festivala, koncerata, predstava… reklamnih reportaža i džinglova.

Svi filmovi City Grupe bili su prikazani u revijalnom delu na zatvaranju Filmskih susreta u Nišu, na mnogim festivalima dokumentarnih filmova u zemlji i svetu. Imali su bioskopske i televizijske premijere.

2022. "Narodni glumac"
Živojin Žika Milenković

U toku je snimanje filma „Narodni glumac“, o čuvenom srpskom i
jugoslovenskom glumcu, Nišliji Živojinu Žiki Milenkoviću.

U filmu će se pojaviti Zdravko Šotra, Ljiljana Lašić, Vukašin
Marković, Dragoslav Lazić, Svetlana Ceca Bojković i mnogi drugi poznati glumci i reditelji koji su radili sa Žikom.


Opširnije o filmu

2021. "Glumčina"
Zoran Radmilović

„Glumčina“, baš to je i bio, jedan od najvoljenijih srpskih glumaca Zoran Radmilović.

Film je snimila City Grupa, a koproducent je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Opširnije o filmu

2020. "Broj 1"
Dragan Pantelić

City Grupa je snimila film o legendarnom golmanu  reprezentacije Jugoslavije i fudbalskog kluba Radnički iz Niša, Draganu Panteliću. Naziv filma „Broj 1“ baš onako kako i zaslužuje golman koji je nosio dres broj "1", kako reperezentacije Jugoslavije tako i repezentacije sveta.

Opširnije o filmu

2019. „Kude je taj Niš“
Živojin Isaković – Čokallija

Teško da život jednog čoveka može da se smesti u dokumentarni film, posebno ako je kroz njega prolazio na tako buran i sadržajan način. Ipak, ova legenda iz Niša biće i na ovaj način sačuvana od zaborava. Ovaj film ima i svoj podnaslov - „Palilulo, pozdravio te Čokalija“.

Opširnije o filmu

2018. "Moj život je mjuzikl"
Desimir Stanojević Desko

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu našeg poznatog glumca,  Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Vukašin Golubović iz "Srećnih ljudi" kroz pesmu vodi ceo film baš onako kako je i živeo.

Opširnije o filmu

2017. "Ceo svet u jednoj dolini"
Hipi Dolina

Film sadrži sekvence snimljene u nekadašnjoj Hipi dolini. O svojoj mladosti, odrastanju i druženju u kultnoj niškoj gradskoj ulici govore nekadašnji disk-džokeji Bane Miljković i Miki Lazić, Nenad Cvetković, Dule Popović, Dragan Aranđelović Ara, Vladan Vanja Stanojević, Dubravka Katić i drugi.

Opširnije o filmu
2016. "Lutajuća srca – arhiv emocija"
Lutajuća srca

Film “Lutajuća srca- arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović Mika Tambura i Milan Marković Minja bili u samom vrhu, tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge druge estradne zvezde.

Opširnije o filmu

2015. "Stari Niš – Moj Niš"
Stari Niš

Film obiluje istorijskim podacima ali i na interesantan način prikazuje duh starog Niša, niški arhaični govor, ljude, običaje, tradiciju, arhitekturu.  Prikazan je Niš koji je bio satkan od kaldrme i uvijenih sokaka, zidova, od kapija i bašti, ali i od malih dućana, kafana i meraklija. Kroz film nas vode glumci Ivana i Miroljub Nedović Riki.

Opširnije o filmu
2014. "Moj City – Moj Niš"
Moj Niš

U filmu je predstavljen Niš, sa svim kulturnim i istorijskim lokalitetima i znamenitostima, kao i prirodne lepote koje ga okružuju. Nije zanemaren ni urbani, savremeni pravac, kojim se grad razvija.


Opširnije o filmu