To je Toma

TRAJANJE:

GODINA:

2021.

PRODUKCIJA:

City Film

PRODUCENT:

Oliver Paunović

REDITELJ:

Vladimir Ristić

Film o Tomi Zdravkoviću

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih je završen. Film će premijerno biti prikazan u Aleksincu, mestu gde je rođen Toma Zdravković, 20. novembra na dan rođenja velikog muzičkog umetnika. Ideju za ovaj film dao je Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, a prepoznao je producent Oliver Paunović koji je sa svojom ekipom krenuo u novu filmsku avanturu.

Dokumentarac obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

Snimanje je počelo u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Osim što redovno uređuje facebook stranu Tomislav Toma Zdravković, Kankaraš piše i knjigu Tomi Zdravkoviću koja će biti najdetaljnija i najobuhvatnija studija o njegovom životu i karijeri.